Medewerkers

Open Hiring interview Chantal

Solliciteren bracht voor Chantal Langeslag veel spanning met zich mee. Als ze in haar brief open vertelde over haar ziekte, reageerden bedrijven vaak niet eens op haar. Toch is het gelukt: ze doet nu administratief werk bij Cor werkt beter. Via Open Hiring.

“Ik heb een bipolaire stoornis en een mozaïek-variant van het Syndroom van Turner. Dat is een genetische afwijking die voor gezondheidsproblemen kan zorgen. Ik heb 13 jaar bij een accountantskantoor gewerkt. Daar ben ik uitgevallen: de druk was groot. Toen het beter ging, ben ik weer gaan solliciteren. Ik heb veel brieven gestuurd. Als ik open vertelde dat ik ziek was, reageerden veel bedrijven niet meer. En als ik wel een gesprek had, vond ik dat ook lastig: je moet jezelf verkopen. Ik ben verlegen en vind dat moeilijk. Dat bracht veel spanning met zich mee. Via Open Hiring lukte het wél om weer aan het werk te gaan, bij Cor werkt beter. Ik hoefde alleen mijn naam op een lijst te zetten en toen ik bovenaan stond, kon ik beginnen. Ze kijken hier niet naar je verleden.

Eerst deed ik schoonmaakwerk, in- en uitpakken van kleding en monteren van beugels, maar door mijn administratieve achtergrond ben ik nu bij de administratie beland en ingewerkt. Ik voer uren in, controleer facturen en heb een aantal keer bedrijfskleding besteld. Dat vind ik leuk. Het past bij me en bij mijn opleiding. En het werk is afwisselend. Het werk geeft me structuur en ik vind het fijn dat ik nuttig bezig kan zijn. Het contact met collega’s is erg leuk. We hebben allemaal een rugzakje, iedereen heeft wel iets waar hij mee kampt. Iedereen is gelijk en laat elkaar in z’n waarde. We doen ook dingen samen, zoals uit eten, bowlen en andere leuke activiteiten. Ik heb hier echt mijn plek gevonden.”

Dave