Chain Logistics

Lijst geopend op 20 mei 2019 | Aantal uur per week: 40 | Soort werk: assemblagemedewerker(s) | Aantal namen op de lijst: 52 | Aangenomen: 4 | Vertrokken: 2 (peildatum 14-10-19)

Als tweede pilotbedrijf [1] gaat Chain Logistics voor zijn vestiging in Uden nu ook personeel werven via Open Hiring. Bij Open Hiring melden mensen die een baan willen, zich rechtstreeks aan voor een vacature. Ze hoeven geen sollicitatiegesprek te voeren, opleiding, ervaring of arbeidsverleden telt niet mee. De enige eis is dat je denkt het werk aan te kunnen. Wie interesse toont, komt op een vacaturewachtlijst en zo gauw er een plek is, kan hij of zij aan de slag. 

Chain Logistics houdt zich bezig met assemblagewerk en logistieke activiteiten, zoals pakketdiensten, opslag en transport. Het familiebedrijf telt 75 medewerkers, verdeeld over vestigingen in Nijmegen en Uden. “Wij nemen vaker medewerkers aan die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt. Open Hiring is een sociale innovatie waar wij meer dan open voor staan. Het mooie van de aanpak is dat je mensen binnenhaalt die supergemotiveerd zijn om aan het werk te gaan”, zegt Rob Jansen, directeur van Chain Logistics (op de foto boven uiterst rechts). 

Jansen: “Ik ben heel benieuwd hoe het zal lopen. Met wie ga je in zee? Dat blijft altijd spannend. Ik ben enthousiast over het idee. Die passie probeer ik over te brengen op de organisatie en op andere ondernemers. Als dat lukt, zullen meer bedrijven volgen, want overal in onze branche is een tekort aan personeel.”

Na doorslaand succes bij eerste bedrijf, krijg je ook hier meteen een baan

Na het enorme succes bij MamaLoes is nu ook een tweede bedrijf gestart met ‘open hiring’. Bij Chain Logistics krijg je een baan ongeacht wat je in je verleden gedaan hebt, je opleiding of je ervaring. ,,We hebben allemaal onze problemen. Het gaat er om dat je iemand zijn verleden geen rol laat spelen.’’

  

Hart van Nederland

SORAYA SCHRIJFT ZICH IN EN VERTELT WAAROM

Een baan zonder sollicitatiegesprek, dat kan bij transportbedrijf Chain Logistics in Uden. Als je zelf wilt en gemotiveerd bent, kan je direct beginnen. Hart van Nederland maakte een rapportage.

[1] Een aantal bedrijven in het programma zijn zogenaamde pilotbedrijven. Hier doen we onder andere onderzoek naar het Open Hiring-proces en de effecten van Open Hiring op de deelnemers en zittende medewerkers.