Chain Logistics

In navolging van MamaLoes start ook Chain Logistics met Open Hiring. Binnenkort krijgt het personeel in Uden versterking van productiepersoneel dat binnenkomt zonder te solliciteren. Directeur Rob Jansen is klaar voor deze nieuwe en baanbrekende aanpak. “Het is een innovatie waar we meer dan open voor staan”, zegt hij. Jansen is ambitieus. Hij wil als ‘rolmodel’ fungeren voor andere ondernemingen in zijn sector. “Als Open Hiring bij ons goed werkt, kan het als een olievlek werken. Deze methode maakt de term sociaal ondernemen overbodig. Straks hebben we alleen nog normaal of asociaal ondernemen.” 

Motivatie is het enige ingrediënt dat je als werknemer nodig hebt

Sociaal een verschil maken. Dat is de reden waarom Chain Logistics, een logistiek dienstverlener met vestigingen in Nijmegen en Uden, begint met het werven van nieuw personeel via Open Hiring. “We nemen vaker medewerkers aan die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt, maar dit is een innovatie waar wij meer dan open voor staan. Een mooi aspect van Open Hiring is dat je mensen binnenhaalt die erg gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan. Motivatie is het enige ingrediënt dat je als werknemer nodig hebt”, zegt directeur Rob Jansen. Chain Logistics (75 werknemers) is na MamaLoes het tweede bedrijf in Nederland dat Open Hiring gaat inzetten om productiemedewerkers te werven.

“Ik ben heel benieuwd hoe het zal lopen. Met wie ga je in zee? Dat blijft altijd spannend. Ik ben enthousiast over het idee. Die passie probeer ik over te brengen op mijn organisatie.” De nieuwelingen komen te werken bij de vestiging in Uden. De begeleiding van hen gaat Chain Logistics zelf voor zijn rekening nemen. Ook als het om kwesties gaat die binnen de privésfeer spelen. “Dat deden we eveneens bij twintig statushouders die we vorig jaar hebben opgeleid tot logistiek medewerker. Als het om schulden of huisvesting gaat, hebben wij de nodige expertise in huis. En we hebben voldoende ontwikkelpaden binnen Chain Logistics. Wie weet rijden er volgend jaar chauffeurs rond die via Open Hiring als productiemedewerker zijn binnengekomen!”

Olievlek

Jansen ziet voor zijn bedrijf een rol als ambassadeur van Open Hiring weggelegd. “Wij maken deel uit van diverse netwerken van logistieke ondernemers. Op die podia wil ik duidelijk maken waarom ik gecharmeerd ben van Open Hiring. Als deze aanpak bij ons goed werkt, kan het daardoor als een olievlek gaan werken. Mijn collega’s hebben net als ik de grootste moeite om aan goed personeel te komen.” De directeur ziet Open Hiring als een middel om een nieuwe dimensie te geven aan sociaal ondernemen. “Ik vind het belangrijk uit te zoeken hoe je als social enterprise het beste uit mensen kunt halen. Deze nieuwe methode helpt daarbij en maakt eigenlijk de term sociaal ondernemen overbodig. Dat is goed, want dan hebben we straks alleen nog normaal ondernemen of asociaal ondernemen.”