HomeLogo

Iedereen kan meedoen

Iedereen een eerlijke kans op een baan. Daar draait het om bij Open Hiring. Het gaat er niet om of iemand een diploma, vlotte babbel of bakken ervaring heeft, maar of iemand wíl en kan werken. Bedrijven die mensen zoeken via Open Hiring houden dus geen sollicitatiegesprekken. Zo hebben vooroordelen geen kans. Werkzoekenden bepalen zelf of ze geschikt zijn voor een baan. Zo maken we de arbeidsmarkt eerlijk. En krijgen we mensen snel (weer) aan het werk.

3 principes: waar gelooft Open Hiring in?

1

Het werkt beter zonder (voor)oordelen

Met Open Hiring krijgen (voor)oordelen geen kans. En mensen die vaak (onbewust) worden uitgesloten juist wel. Dat maakt de arbeidsmarkt eerlijker en mooier.

2

We vertrouwen elkaar

Werkzoekenden kunnen zelf prima beoordelen of ze een baan aankunnen. Door daarop te vertrouwen, in mensen te geloven, worden organisaties (veer)krachtiger en diverser.

3

Groeien doe je samen

Ieder mens heeft mooie en minder mooie kanten én momenten. Door elkaar helemaal te accepteren, en te helpen, wordt een team sterker en beter in staat van elkaar te leren.

Wat brengt Open Hiring bedrijven?

Een nieuwe manier om personeelstekort aan te pakken.
Vergroting van jouw sociale footprint.
Een goed alternatief voor dure sollicitatieprocedures.
Een eerlijke arbeidsmarkt waarin iedereen mee doet.
Een inclusieve, open bedrijfscultuur.
Een positieve impact op de lokale gemeenschap.
Een directe verbinding met de lokale gemeenschap.
Bekijk veelgestelde vragen

De spelregels van Open Hiring

Open Hiring werkt met 8 'spelregels'. Zo houden we het voor iedereen eerlijk en wordt niemand uitgesloten van deelname.

Iedereen kan, via deze website, reageren op een baan. Ongeacht achtergrond en ervaring. De wil om te werken, daar draait het om. Werkgevers zetten de deur dus open voor iedereen en werkzoekenden bepalen zelf of ze geschikt zijn voor de baan.

In 2019 startte het eerste bedrijf in Nederland met Open Hiring.

Start Foundation gelooft dat er ruimte is voor iedereen om mee te doen op de arbeidsmarkt en van waarde te zijn. Als maatschappelijk ontwikkelaar en investeerder zijn we continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om samen aan een arbeidsmarkt te bouwen waarin iedereen meedoet. Wij geloven dat je door anders te denken en te doen, het onmogelijke mogelijk kunt maken. We zien altijd ruimte voor verbetering en zetten die ruimte om in concrete actie richting werk.

Lees ons verhaal