Drie Open Hiring-medewerkers bij 't Zusje Terneuzen

Restaurant ’t Zusje in Terneuzen nam in enkele weken tijd drie Open Hiring-medewerkers aan zonder sollicitatiegesprek. ‘Gemotiveerde mensen die je in je team kunt laten doorgroeien’, geeft Joost d’Hondt, eigenaar van het etablissement, aan. Hij is erg te spreken over de methode en wil als Open Hiring-ambassadeur meer vestigingen van ’t Zusje interesseren voor deze aanpak. ‘Als je er als werkgever voor openstaat, heeft Open Hiring veel te bieden. Ik blijf het daarom gebruiken.’

‘Open Hiring is toegankelijk en past bij onze cultuur’

Drie vacatures heeft horecaondernemer Joost d’Hondt inmiddels via Open Hiring ingevuld bij zijn restaurant ’t Zusje in Terneuzen. ‘Om mij heen zie ik ondernemers kampen met personeelstekorten. Er zijn zelfs zaken die om die reden een dag in de week dichtgaan. Dat moet toch anders kunnen. Daarom ben ik enthousiast over de mogelijkheden van Open Hiring. Je kunt natuurlijk eindeloos zoeken naar de meest ervaren mensen, maar waarom zou je geen medewerkers aannemen die misschien niet perfect in het profiel passen, maar wél heel gemotiveerd zijn. Binnen je team kun je die vervolgens door laten groeien.’

D’Hondt vindt dat Open Hiring goed aansluit bij de cultuur van zijn bedrijf. ‘Wij hebben zestig personen in dienst die allemaal een Zusje-hart hebben, die de waarden attent, eigenzinnig, ongedwongen, smaakvol en bijzonder uitdragen. Dat doen we naar elkaar als team, zodat we deze ook kunnen delen en uitdragen naar onze gasten. Vanuit die ongedwongenheid maak ik mijn organisatie toegankelijk. Dat doe ik bijvoorbeeld door collega’s eigen werktijden aan te laten geven. Als mensen per se niet in het weekeinde willen werken, hoeft dat ook niet. Ik probeer altijd zo veel als mogelijk aan te sluiten bij waar mensen energie van krijgen. We laten collega’s groeien binnen hun functie, maar we bieden ze de mogelijkheid om ook andere functies uit te voeren binnen ’t Zusje. Dat zijn allemaal aspecten die je ook in Open Hiring terugziet.’ Over zijn drie Open Hiring-werknemers is hij tevreden. ‘De eerste collega werkt op dit moment in onze schoonmaakdienst. Hij heeft de ambitie en potentie om door te ontwikkelen naar een functie als zelfstandig kok. De tweede collega is keukenhulp en omdat ze een wat langere tijd nodig had om alles onder de knie te krijgen, hebben we haar werktijden aangepast. De derde collega kregen we via het UWV in het vizier. Hij werkt in de spoelkeuken, en torst een flinke rugzak mee. We zijn erachter gekomen dat hij een talent heeft voor techniek en we zijn hem nu meer aan het inzetten als handyman. Ik ben enthousiast over Open Hiring. Als je als werkgever de potentie van een werkzoekende kunt zien en achterhalen, heeft het veel te bieden. Ik wil het daarom blijven gebruiken.'

Een tussenstap

De restauranteigenaar uit Zeeuws-Vlaanderen zou Open Hiring ook bij collega-ondernemers aanraden. ‘Zaak is wel dat je een scherpe vacature definieert, anders is de toeloop te groot. Goed overleg met het UWV en de gemeente is ook belangrijk. Zelf heb ik voor kandidaten een stagedag geïntroduceerd, voordat ik met ze in zee ga. Met die tussenstap kun je beter inschatten of er een basis is voor een succesvolle start voor beide partijen. Ik heb wel een tip voor Start Foundation. Het concept heeft nu te veel een Amerikaanse flavour, met die werving in buurthuizen en via posters. Dat is te veel poespas.'

Het UWV in Zeeland was ook de instantie die d’Hondt interesseerde voor een pilot met Open Hiring. ‘Zeeland is een lastige regio met een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Wij zijn actief bezig om Zeeuwse werkgevers warm te maken voor deze methodiek, omdat het werkkrachten zichtbaar maakt die nu onder de radar blijven, zoals mensen die al lang thuis zitten, geen uitkering hebben en toch weer terug willen in het arbeidsproces. ’t Zusje is het tweede bedrijf in Zeeland dat Open Hiring in zijn werving introduceert. We zijn nu bezig om drie andere ondernemingen in de regio voor een pilot te interesseren’, aldus Jolanda van de Ven, projectmanager Open Hiring  bij het UWV.