In de media

Column Telegraaf

EEN FIJNERE SAMENLEVING MET BLIJERE MENSEN

"Het voornaamste doel is om de arbeidsmarkt geschikt te maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar eigenlijk is dat een verkeerde aanname, want het is juist onze arbeidsmarkt die een afstand heeft tot veel mensen, dus we moeten de regels van de arbeidsmarkt veranderen." Column van bestuurslid Annemarie van Gaal in de Telegraaf.

Opinie Brabants Dagblad

DIRECT AAN DE SLAG EN VERDER GEEN FLAUWEKUL

Zonder sollicitatiegesprekken, 'assessments' of andere flauwekul direct aan het werk. 'Open Hiring' kan de grootste revolutie worden op de arbeidsmarkt sinds de introductie van het internet. Opinie van directeur Jos Verhoeven als reactie op het groeiende personeelstekort.

Video item Brabants Dagblad

EEN OPEN MIND IS HET ENIGE DAT JE NODIG HEBT

“Een open mind, dat is het enige dat je nodig hebt”, aldus Rob Jansen van Chain Logistics. Op 20 mei ging daar Open Hiring van start en het Brabants Dagblad nam onlangs een kijkje. 

Hart van Nederland

SORAYA SCHRIJFT ZICH IN EN VERTELT WAAROM

Een baan zonder sollicitatiegesprek, dat kan bij transportbedrijf Chain Logistics in Uden. Als je zelf wilt en gemotiveerd bent, kan je direct beginnen. Hart van Nederland maakte een rapportage.

BNR WERKVERKENNERS

Zonder sollicitatiebrief, gesprek of cv iemand aannemen. Jouw toekomstige werknemer zet zijn of haar naam op een lijst en kan beginnen met werken als ze aan de beurt is. Het heet Open hiring en sinds een paar weken loopt de eerste proef in Nederland. 

Een radio-interview met (Mama) Loes de Volder, Ingeborg Zwolsman en Jacco Valkenburg (recruiter).

EenVandaag Tv: het verhaal van Corné

DE EERSTE OPEN HIRING MEDEWERKER

Corné van Hout (55) zat tien jaar werkloos thuis. Zonder diploma's en boven de vijftig solliciteerde hij regelmatig, maar telkens viel hij af: te oud en niet gekwalificeerd. "Als je zo lang thuis zit, voelt dat heel slecht. Slapeloze nachten had ik ervan. En piekeren: hoe moet ik dit nou gaan oplossen?" Zie uitzending EenVandaag vanaf 5:00 minuut.

EenVandaag Radio NPO1

Radio-interview met Loes de Volder, Ingeborg Zwolsman programmamanager Open Hiring en Corné, de eerste Open Hiring medewerker bij MamaLoes in Goirle.

Binnen zonder solliciteren: Goirles bedrijf MamaLoes slecht (bijna) alle drempels voor een baan

Je achternaam hoef je niet te noemen, je leeftijd evenmin. Wie aan het werk wil bij MamaLoes in Goirle komt daar vanaf nu zonder voorwaarden binnen.

Innoveren Magazine

Een baan zonder sollicitatiegesprek

Open Hiring™ is een innovatief aannamebeleid dat werving en selectie overslaat en uitsluiting voorkomt. Leeftijd, diploma's, achternamen, handicaps, gaten in cv's door ziekte, detentie of andere oorzaken is geen issue meer bij het vinden van een baan. Zie pagina 29 in het online magazine. 

LCR Magazine

NIET LINKSOM? DAN RECHTSOM: OPEN HIRING

Wie alle regelgeving op een rij zet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen, is wel even bezig. Dan wordt weer gezegd dat werkgevers niet willen. Of er zijn geen geschikte werknemers te vinden. Uitkerings-instanties werken niet mee. Genoeg excuses en geen bar goede resultaten. En toch is er hoop. Nieuwe initiatieven zorgen voor betere kansen op de arbeidsmarkt, zoals bijvoorbeeld Open Hiring. Het idee is simpel: kom binnen en laat maar zien wat je kunt.

Artikel Volkskrant

LIEF EXPERIMENT: ZONDER SOLLICITATIE METEEN AAN DE SLAG MET OPEN HIRING

“Directeur Rob Jansen van Chain Logistics moet eerlijk toegeven dat hij zijn nieuwste medewerker zonder ‘open hiring’ wellicht niet had aangenomen, vanwege haar neuspiercing en tatoeages. Eerste indrukken kunnen, ten onrechte, bepalend zijn. Hij wil juist mensen bereiken die buitenspel staan." 

Na doorslaand succes bij eerste bedrijf, krijg je ook hier meteen een baan

Na het enorme succes bij MamaLoes is nu ook een tweede bedrijf gestart met ‘open hiring’. Bij Chain Logistics krijg je een baan ongeacht wat je in je verleden gedaan hebt, je opleiding of je ervaring. ,,We hebben allemaal onze problemen. Het gaat er om dat je iemand zijn verleden geen rol laat spelen.’’

De Koekfabriek met Open Hiring bij NPO Radio1 Nieuws & Co: Bekes vertelt over hoe hij aan een baan kwam zonder sollicitatiegesprek. Daarnaast een interview met eigenaar Arthur en programmamanager Ingeborg.

Drie nieuwe bedrijven zijn gestart met 'Open Hiring,' oftewel met het aannemen van mensen, zonder dat zij hoeven te solliciteren. Rob Jansen werkt al een aantal maanden op deze manier met zijn bedrijf, en hij vertelt wat voor mensen hij treft en wat het betekent voor zijn bedrijf.

Gewoon je naam en contactgegevens op een lijst zetten, en als je aan de beurt bent, krijg je een baan. Pierre (51) en Rudi (64) kregen zo eindelijk weer een baan. Bij respectievelijk MamaLoes en Chain Logistics.

Corné van Hout (55) zat tien jaar werkloos thuis. Zonder diploma's en boven de vijftig solliciteerde hij regelmatig, maar telkens viel hij af: te oud en niet gekwalificeerd. Hij vond een baan via Open Hiring. Zie de uitzending van EenVandaag vanaf 5:00 minuut.

In dit radioprogramma van BNR gaat presentator Rens de Jong op zoek naar de antwoorden op jouw en zijn vragen over werk. In deze uitzending Open Hiring. Een interview met o.a. Ingeborg Zwolsman programma manager Open Hiring bij Start Foundation.

Het concept Open Hiring was een aantal maanden geleden nieuw voor Nederland. Intussen kijken verschillende ondernemingen met interesse naar het Goirlese bedrijf. Het project loopt daar inmiddels al een tijdje naar volle tevredenheid van de werkgever.

DAGBLAD TROUW

Open Hiring: wie het eerst komt, krijgt de baan

Voor Martijn Walraven voelde Open Hiring als een geschenk. “De drempel om te solliciteren is erg hoog voor mij”, vertelt hij. “Ik heb wel brieven geschreven, maar ben nooit uitgenodigd. Een sollicitatiegesprek, daar zie ik trouwens ook enorm tegenop.”

RTL NIEUWS

EFFECTIEVE METHODE: OPEN HIRING

Geen sollicitatiegesprek, motivatiebrief of persoonlijkheidstest: bij vijf Nederlandse bedrijven hoef je je alleen nog maar in te schrijven, en dan geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Bekijk via de link de uitzending van RTL Nieuws, tussen 14:22 en 16:40.