MamaLoes

Wat in 2009 begon met een klein winkeltje in babyspullen in Goirle, is inmiddels uitgegroeid tot een heuse keten van vier winkels en een uitgebreide webshop (www.mamaloesbabysjop.nl). Ruim 130 medewerkers telt MamaLoes inmiddels, en de groei is er nog lang niet uit. Van begin af aan hebben Loes en Marco de Volder kansen gegeven aan mensen uit de bijstand die nergens anders aan het werk kwamen. 

We geven mensen graag een tweede, derde of zelfs vierde kans.

"Maar we zoeken ook naar een gezonde balans tussen die missie en goed ondernemerschap. Open Hiring kan ons daarbij helpen", zegt Loes. MamaLoes heeft al veel mensen uit de bijstand gehaald en in hun kracht gezet.

Succesverhalen

Dat ruimhartige aannamebeleid heeft zich in de loop der jaren terugbetaald. Zo zijn er vele succesverhalen. Zo heeft een voormalige bordenwasser zich via verschillende opleidingen opgewerkt tot logistiek supervisor bij MamaLoes. Mensen worden er in hun kracht gezet en groeien door. Onlangs maakte een jonge vrouw bekend dat ze MamaLoes gaat verlaten, omdat ze een nieuwe uitdaging in de zorg had gevonden. Loes: "Ik was geroerd omdat ze zei: 'Ik ga doen wat jij doet, namelijk mensen helpen.' Ze helpt nu vrouwen, die net als zijzelf ooit, onderdrukt worden. Mooi, toch?" Bij MamaLoes houden ze van mensen, dat is de kern.

Voor meer informatie:
Projectleider