BNR WERKVERKENNERS

Zonder sollicitatiebrief, gesprek of cv iemand aannemen. Jouw toekomstige werknemer zet zijn of haar naam op een lijst en kan beginnen met werken als ze aan de beurt is. Het heet Open hiring en sinds een paar weken loopt de eerste proef in Nederland. 

Een radio-interview met (Mama) Loes de Volder, Ingeborg Zwolsman en Jacco Valkenburg (recruiter).

  

EenVandaag Tv: het verhaal van Corné

DE EERSTE OPEN HIRING KANDIDAAT

Corné van Hout (55) zat tien jaar werkloos thuis. Zonder diploma's en boven de vijftig solliciteerde hij regelmatig, maar telkens viel hij af: te oud en niet gekwalificeerd. "Als je zo lang thuis zit, voelt dat heel slecht. Slapeloze nachten had ik ervan. En piekeren: hoe moet ik dit nou gaan oplossen?" Zie uitzending EenVandaag vanaf 5:00 minuut.

  

EenVandaag Radio NPO1

Radio-interview met Loes de Volder, Ingeborg Zwolsman programmamanager Open Hiring en Corné, de eerste Open Hiring kandidaat bij MamaLoes in Goirle.

   

Binnen zonder solliciteren: Goirles bedrijf MamaLoes slecht (bijna) alle drempels voor een baan

Je achternaam hoef je niet te noemen, je leeftijd evenmin. Wie aan het werk wil bij MamaLoes in Goirle komt daar vanaf nu zonder voorwaarden binnen.

   

Innoveren Magazine

Een baan zonder sollicitatiegesprek

Open Hiring™ is een innovatief aannamebeleid dat werving en selectie overslaat en uitsluiting voorkomt. Leeftijd, diploma's, achternamen, handicaps, gaten in cv's door ziekte, detentie of andere oorzaken is geen issue meer bij het vinden van een baan. Zie pagina 29 in het online magazine. 

  

20/5/2019

"Na het enorme succes bij MamaLoes is nu ook een tweede bedrijf gestart met ‘open hiring’. Bij Chain Logistics krijg je een baan ongeacht wat je in je verleden gedaan hebt, je opleiding of je ervaring. ,,We hebben allemaal onze problemen. Het gaat er om dat je iemand zijn verleden geen rol laat spelen."

20/5/2019

"Geen sollicitatiegesprekken voeren, maar de eerste die zich meldt meteen de baan geven. Dat is de gedachte achter 'open hiring', een idee dat is overgewaaid uit de VS. In Nederland worden er op kleine schaal mee geëxperimenteerd. In maart startte het eerste bedrijf met de methode, vandaag start een bedrijf in Uden ermee."

14/5/2019

Het idee is dat ‘Open Hiring’ discriminatie in werving en selectie tegengaat, en dat werkgevers potentiële werknemers beoordelen op hun motivatie en op hoe ze hun werk doen, in plaats van op hun achtergrond. Dat geeft iedereen, ongeacht hun verleden, een eerlijke kans op werk.

13/5/2019

Directeur Rob Jansen is klaar voor de start met Open Hiring. “Het is een innovatie waar we meer dan open voor staan”, zegt hij. Jansen wil met Chain Logistics als ‘rolmodel’ fungeren voor andere ondernemingen in zijn sector.

25/4/2019

In dit radioprogramma van BNR gaat presentator Rens de Jong op zoek naar de antwoorden op jouw en zijn vragen over werk. In deze uitzending Open Hiring. Een baan zonder sollicitatiegesprek.

12/4/2019

In de uitzending van EenVandaag van 12 april jl. zie je hoe de eerste medewerker aan het werk is gegaan via Open Hiring bij MamaLoes in Goirle.

25/3/2019

Start Foundation en Greyston introduceren een grensverleggende aanpak op de Nederlandse arbeidsmarkt voor mensen die nauwelijks aan een baan kunnen komen. MamaLoes uit Goirle, een babywinkel, bijt het spits af als eerste pilotbedrijf.

20/2/2019

Samen met de Hogescholen van Rotterdam en Amsterdam en de Handelshogeschool Groningen gaat Windesheim de ondernemingen monitoren die zich hebben aangemeld voor een pilot met Open Hiring.

1/2/2019

Onder werkgevers en recruiters speelt maar al te vaak de onbewuste gedachte dat er iets met je aan de hand is als je langere tijd werkloos bent. Open Hiring probeert dit soort hardnekkige vooroordelen te doorbreken. Maar werkt het ook?

4/12/2018

Mike Brady, algemeen directeur van Greyston Bakery in een voorstad van New York, laat zich zeer geïnteresseerd rondleiden bij MamaLoes in Goirle.