Open Hiring ook voor stages?

Kan Open Hiring ook uitkomst bieden bij stages? Ja, vindt Open Hiring-ambassadrice Ljalja Andronova. In deze video van WAAROM?! van AVRO-TROS daagt ze minister Van Engelshoven uit om de rollen om te draaien. De student bepaalt zelf of hij geschikt is voor de stage.

DAGBLAD TROUW

Open Hiring: wie het eerst komt, krijgt de baan

Voor Martijn Walraven voelde Open Hiring als een geschenk. “De drempel om te solliciteren is erg hoog voor mij”, vertelt hij. “Ik heb wel brieven geschreven, maar ben nooit uitgenodigd. Een sollicitatiegesprek, daar zie ik trouwens ook enorm tegenop.”

Het concept Open Hiring was een aantal maanden geleden nieuw voor Nederland. Intussen kijken verschillende ondernemingen met interesse naar het Goirlese bedrijf. Het project loopt daar inmiddels al een tijdje naar volle tevredenheid van de werkgever.

Gewoon je naam en contactgegevens op een lijst zetten, en als je aan de beurt bent, krijg je een baan. Pierre (51) en Rudi (64) kregen zo eindelijk weer een baan. Bij respectievelijk MamaLoes en Chain Logistics.

RTL NIEUWS

EFFECTIEVE METHODE: OPEN HIRING

Geen sollicitatiegesprek, motivatiebrief of persoonlijkheidstest: bij vijf Nederlandse bedrijven hoef je je alleen nog maar in te schrijven, en dan geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Bekijk via de link de uitzending van RTL Nieuws, tussen 14:22 en 16:40.

In dit radioprogramma van BNR gaat presentator Rens de Jong op zoek naar de antwoorden op jouw en zijn vragen over werk. In deze uitzending Open Hiring. Een interview met o.a. Ingeborg Zwolsman programma manager Open Hiring bij Start Foundation.

Corné van Hout (55) zat tien jaar werkloos thuis. Zonder diploma's en boven de vijftig solliciteerde hij regelmatig, maar telkens viel hij af: te oud en niet gekwalificeerd. Hij vond een baan via Open Hiring. Zie de uitzending van EenVandaag vanaf 5:00 minuut.

22/2/2023

🎧 Wij staan voor het wegnemen van barrières en bedenken alternatieven voor iedereen die wíl werken. Onze directeur werkte mee aan de podcast Diversitijd en vertelde over Open Hiring, DreamersNL en andere interessante initiatieven door te tijd heen.

15/11/2022

In samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is er een Open Hiring expert training ontwikkeld. Deze training in de vorm van een e-learning, is speciaal gericht op arbeidsmarkt professionals, werkgevers en HR-functionarissen. 

13/9/2022

Open hiring staat eigenlijk voor goed werkgeverschap, want het betekent dat je iedereen een kans geeft. Het is een heel eerlijk systeem en de meest complete vorm van inclusie, omdat je kandidaten niet op oneigenlijke gronden uitsluit.

6/9/2022

Antwoorden op prangende kwesties over Open Hiring in Brabants Besten.

21/4/2022

In dit radioprogramma van NPO1 praat Marcel Hielkema met verschillende partijen over de aanpak van arbeidsmarktkrapte. Open Hiring kan de oplossing zijn.

31/3/2022

Met Open Hiring® maak je kans op een baan zonder sollicitatiegesprek. Wil je werken en denk je de baan aan te kunnen? Dan ga je gewoon aan de slag.

21/3/2022

Op dinsdag 22 maart 2022 start Van der Valk Hotel Texel-De Koog met Open Hiring®. Het hotel, vorig jaar geopend op het eiland, is de eerste uit de keten die deze wervingsmethode toepast.

10/1/2022

Mary van de Looij organiseerde een interactieve kennissessie voor Landelijk Werkgeversservicepunt Gemeenten. Daar ging Rick van der Kleij in gesprek met Ingeborg Zwolsman en werkgevers Jacco Vonhof, Joost d’Hondt en Dorieke Looije. Bekijk hier meer.

3/1/2022

Column bestuurslid Annemarie van Gaal in Telegraaf over Open Hiring: "Het voornaamste doel is om de arbeidsmarkt geschikt te maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar eigenlijk is dat een verkeerde aanname, want het is juist onze arbeidsmarkt die een afstand heeft tot veel mensen, dus we moeten de regels van de arbeidsmarkt veranderen." Lees het artikel via de link.

22/12/2021

Op naar 2022! Een jaar waarin we weer verder bouwen aan een duurzame, inclusieve arbeidsmarkt. Dat kunnen en doen we niet alleen. Kijk mee naar de eindejaarswens van enkelen van onze relaties.