Uitgelicht

       

Open Hiring ook voor stages?

Kan Open Hiring ook uitkomst bieden bij stages? Ja, vindt Open Hiring-ambassadrice Ljalja Andronova. In deze video van WAAROM?! van AVRO-TROS daagt ze minister Van Engelshoven uit om de rollen om te draaien. De student bepaalt zelf of hij geschikt is voor de stage.

DAGBLAD TROUW

Open Hiring: wie het eerst komt, krijgt de baan

Voor Martijn Walraven voelde Open Hiring als een geschenk. “De drempel om te solliciteren is erg hoog voor mij”, vertelt hij. “Ik heb wel brieven geschreven, maar ben nooit uitgenodigd. Een sollicitatiegesprek, daar zie ik trouwens ook enorm tegenop.”

Het concept Open Hiring was een aantal maanden geleden nieuw voor Nederland. Intussen kijken verschillende ondernemingen met interesse naar het Goirlese bedrijf. Het project loopt daar inmiddels al een tijdje naar volle tevredenheid van de werkgever.

Gewoon je naam en contactgegevens op een lijst zetten, en als je aan de beurt bent, krijg je een baan. Pierre (51) en Rudi (64) kregen zo eindelijk weer een baan. Bij respectievelijk MamaLoes en Chain Logistics.

RTL NIEUWS

EFFECTIEVE METHODE: OPEN HIRING

Geen sollicitatiegesprek, motivatiebrief of persoonlijkheidstest: bij vijf Nederlandse bedrijven hoef je je alleen nog maar in te schrijven, en dan geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Bekijk via de link de uitzending van RTL Nieuws, tussen 14:22 en 16:40.

In dit radioprogramma van BNR gaat presentator Rens de Jong op zoek naar de antwoorden op jouw en zijn vragen over werk. In deze uitzending Open Hiring. Een interview met o.a. Ingeborg Zwolsman programma manager Open Hiring bij Start Foundation.

Corné van Hout (55) zat tien jaar werkloos thuis. Zonder diploma's en boven de vijftig solliciteerde hij regelmatig, maar telkens viel hij af: te oud en niet gekwalificeerd. Hij vond een baan via Open Hiring. Zie de uitzending van EenVandaag vanaf 5:00 minuut.

21/12/2021

Met Open Hiring expliciet genoemd in het nieuwe coalitieakkoord, is demissionair staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Dennis Wiersma de aangewezen persoon om eerste rapport te ontvangen.

18/11/2021

„Met Open Hiring bereiken we een groep mensen die anders niet zo snel bij ons terecht zou komen. De enorme tekorten aan medewerkers, ook bij ons, heeft deze manier van werven wel in een versnelling gebracht”, zegt Dorieke Looije in de Financiële Telegraaf. Zij is social return manager bij La Place.

10/11/2021

Sociaal werkt is een podcast van WSP Noordoost-Brabant. In aflevering 5 staat Open Hiring centraal. In deze aflevering vertellen Rob Jansen en Jos van Delft over Open Hiring en alles wat daarbij komt kijken.

20/10/2021

Aan het werk zonder te solliciteren. Het klinkt vreemd, maar steeds meer bedrijven werken met ”open hiring”. Van nieuwe medewerkers wordt slechts één ding gevraagd: motivatie.

21/9/2021

Open Hiring-bedrijf Chain Logistics groeit uit haar jas. Op 24 september om 15:30 uur wordt het pand officieel geopend door Annemarie van Gaal, bestuurslid van Start Foundation. Het nieuwe productiepersoneel wordt er aangenomen zonder sollicitatiegesprek. U kan er bij zijn, aanmelden via de link!

9/9/2021

Het AD publiceerde vandaag een interessant artikel over discriminatie bij sollicitaties. Ze noemen Open Hiring als voorbeeld om uitsluiting te voorkomen. Open Hiring-werkgever Loes de Volder: "Open Hiring levert ons trouwe, loyale en dankbare medewerkers op. Hoe mooi is dat!

9/9/2021

De krapte op de arbeidsmarkt is historisch groot. Er zijn inmiddels meer vacatures dan werkzoekenden. Bedrijven moeten dus alles op alles zetten op nieuw personeel te vinden. Nieuwsuur sprak met werkgevers en werknemers die Open Hiring aandurfden.

21/7/2021

Bij Bakkerij Bouman, in Geldermalsen, zijn ze op zoek naar verdelers. "Wij voeren geen sollicitatiegesprek. Wij stellen geen vragen over je (werk)verleden."

6/7/2021

Drie vacatures heeft horecaondernemer Joost d’Hondt inmiddels via Open Hiring ingevuld bij zijn restaurant ’t Zusje in Terneuzen. ‘Om mij heen zie ik ondernemers kampen met personeelstekorten. Er zijn zelfs zaken die om die reden een dag in de week dichtgaan. Dat moet toch anders kunnen.'

25/6/2021

Redden wat er te redden valt, was dus in het achterliggende jaar meer dan anders het parool voor Start Foundation. ‘Wij zien onszelf graag als inspirator en aanjager van sociale innovaties. En we zijn bereid om risico’s te financieren die anderen niet willen afdekken. Maar dit keer waren we ook effe de EHBO-post.’ Hier lees je het jaarverslag van 2020.