Om de impact te kunnen achterhalen starten we dit jaar met twee evaluatiestudies, waarin wij zelf en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) onderzoeken hoe Open Hiring in de praktijk invulling krijgt en wat effecten zijn voor zittende en nieuwe werknemers. Beide onderzoeken maken gebruik van registratiegegevens en interviews binnen pilotbedrijven en laten zien wat werkt, voor wie en onder welke omstandigheden. Daarnaast krijgen geïnteresseerde bedrijven via de studies de beschikking over praktische tools om zelf met Open Hiring aan de slag te gaan. Ten slotte gaan onze kennispartners op zoek naar mogelijkheden om Open Hiring na het pilotjaar nog scherper in beeld te brengen.

    Onder werkgevers en recruiters speelt maar al te vaak de onbewuste gedachte dat er iets met je aan de hand is als je langere tijd werkloos bent. Open Hiring probeert dit soort hardnekkige vooroordelen te doorbreken. Maar werkt het ook?

      

    Onderzoeksrapport

    In deze rapportage beschrijven we Open Hiring™ zoals dat door Greyston Bakery wordt toegepast, en de overdraagbaarheid van de kernelementen hiervan naar Nederland.

    Duplicatie of publicatie van dit document is niet toegestaan zonder toestemming van Start Foundation.