Programma Open Hiring®

Als maatschappelijk ontwikkelaar is Start Foundation continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om aan een arbeidsmarkt te bouwen waarin iedereen meedoet. Het Amerikaanse bedrijf Greyston biedt al 35 jaar via Open Hiring werk aan mensen die het moeilijkst aan een baan kunnen komen. Greyston en Start Foundation zijn een samenwerking aangegaan om Open Hiring te vertalen naar de Nederlandse situatie. Via het programma Open Hiring wordt de haalbaarheid in Nederland onderzocht en in de praktijk getest. Met het uiteindelijke doel om ook in Nederland meer mensen die nu aan de zijlijn staan een kans te bieden op een baan.

Ook in Nederland zijn er nog te veel mensen die nu niet meedoen op de arbeidsmarkt, en dat wel graag willen en kunnen. De verkeerde achternaam, een te hoge leeftijd, een ontbrekend diploma, allerlei niet direct ter zake doende zaken kunnen voldoende zijn om mensen uit te sluiten. Open Hiring kan daarin verandering brengen.

In Nederland zijn we samen met werkgevers en instanties, zoals het UWV, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en gemeenten, de Nederlandse variant van Open Hiring aan het onderzoeken en ontwikkelen. En brengen die via kleinschalige experimenten in praktijk bij een aantal bedrijven. We staan voor een spannende uitdaging.

Via dit platform houden we je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen en brengen we op een inspirerende manier nieuws, onderzoeken en initiatieven onder de aandacht. Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten, met ons van gedachte wilt wisselen of zelf met Open Hiring aan de slag wilt.