Een baan zonder sollicitatiegesprek

Bij het werven en selecteren van personeel vindt uitsluitsel plaats. Met Open Hiring™ is dit te tackelen. Dit model wordt al 35 jaar met succes toegepast bij Greyston in New York. Het biedt iedereen een kans op een baan, ongeacht de achtergrond. Samen met Start Foundation krijgt Open Hiring™ navolging in Nederland.

Uitzending gemist: Open Hiring bij EenVandaag 

In de uitzending van EenVandaag van 12 april jl. zie je hoe de eerste medewerker aan het werk is gegaan via Open Hiring bij MamaLoes in Goirle.

Zie hier de uitzending van EenVandaag (kijken vanaf 5:00 minuut).

Open Hiring houdt in dat je, als je wilt werken, gewoon aan de slag gaat. Iedereen is welkom. Dat je geen opleiding of ervaring hebt, maakt niets uit. Ook niet wat je in het verleden hebt gedaan. Het enige wat telt, is dat jij denkt dat je de baan aankunt. Dit biedt kansen aan mensen die nu ongewild worden buitengesloten op de arbeidsmarkt. De eerste Open Hiring vacature bij MamaLoes wordt ingevuld door Corné die vanavond op Tv zijn verhaal doet.

Als je zo lang thuis zit, voelt dat heel slecht

Corné van Hout (55) zat tien jaar werkloos thuis. Zonder diploma's en boven de vijftig solliciteerde hij regelmatig, maar telkens viel hij af: te oud en niet gekwalificeerd. "Als je zo lang thuis zit, voelt dat heel slecht. Slapeloze nachten had ik ervan. En piekeren: hoe moet ik dit nou gaan oplossen?" Totdat zijn vrouw op internet zag dat er een bedrijf was dat personeel zocht. Voor magazijnwerk in een winkelketen en webshop met baby-artikelen. Er werden geen vragen gesteld. Hij kon een baan krijgen alleen door zijn naam op een lijst te zetten. Van Hout ging er meteen op af. "Ik stond als derde op de lijst en nu ben ik hier aan het werk. Wie had gedacht dat ik nog een vaste baan kon krijgen?"

Daarnaast worden uiteraard ook Loes de Volder van MamaLoes en Ingeborg Zwolsman (programmamanager Open Hiring) geïnterviewd.