HomeLogo
Verhalen
Dave

Werknemers

‘Bij Open Hiring kun je zeggen: ik kan dit, laat me het maar bewijzen’

Dave Beer ging via Open Hiring aan de slag bij de Kringloopwinkel in Doetinchem. Daar is hij, als manusje-van-alles, echt op zijn plek. “Hier kan ik al mijn ervaring kwijt.”

"Stilzitten is niks voor mij. Ik heb bij een keukenbedrijf als monteur gewerkt, brood rondgebracht, bij een sloperij en in de uitvaarten gewerkt en bij Defensie gezeten. Toch kwam ik wel even thuis te zitten, juist omdat ik altijd maar doorging. Ik viel in een zwart gat en er kwamen allerlei dingen die ik had meegemaakt boven. Dankzij therapie ben ik daar anders naar gaan kijken.

Ik heb geen papieren. Leren werken doe je op de werkvloer, vind ik. Daar ben ik ouderwets in. Ik heb geen moeite met solliciteren, ik ben opgegroeid met het idee: als ze ergens mensen zoeken, loop je even binnen. Daarom sprak Open Hiring me zo aan. Je kunt gewoon zeggen: ik kan dit, laat het me maar bewijzen. Mijn vrouw zag dat ze bij de Kringloop mensen zochten via Open Hiring en zei: dat is echt iets voor jou. Ik ben er meteen naartoe gereden.

Nu werk ik hier al ruim twee jaar. Ik sta bij de inname. Daar worden spullen uitgezocht en getest. Dan gaan ze de winkel in of worden ze afgevoerd of verkocht aan andere partijen. Ik ben altijd buiten en heel vrij in wat ik doe. Hier kan ik mijn ervaring kwijt: mensen aansturen, ze blij maken en iets leren. Ik kan met mijn handen werken en op de heftruck rijden en er is ruimte voor ideeën. Het is een totaalplaatje van mijn kunnen en voor mijn geluksgevoel klopt het helemaal. Ik red het hier wel tot mijn pensioen.”

Meer weten over Open Hiring?

Bekijk wat Open Hiring voor jou kan betekenen als werkzoekende.

Lees andere verhalen