HomeLogo
Verhalen

Werknemers

‘Ik vind het lastig om een sollicitatiebrief te schrijven'

‘Ik vind het lastig om een sollicitatiebrief te schrijven. Marcel Keizer van het UWV wees mij toen op de mogelijkheid die Pol Infratechniek B.V. biedt: Open Hiring. Dat was voor mij de ideale kans om mezelf te laten zien.' Aan het woord is Sem. Sinds september werkt hij nu bij Pol Infratechniek.

Vraag 01

‘Voor mij is dit niet nieuw, ik heb bedrijven en organisaties altijd op deze manier actief benaderd als ik op zoek was naar werk. Gewoon naar binnengaan en laten zien dat je interesse hebt’, vult zijn collega Marcel aan. ‘Ik weet dat er naast mijn sollicitatiebrief nog vele andere liggen. Dat werkt niet voor mij. Ik vind het leuk om uitdagingen aan te gaan en leer graag nieuwe dingen. Zo heb ik een eigen bedrijf gehad, ben ik drie jaar mantelzorger geweest en heb ik met vluchtelingen gewerkt. Veelal werkte ik voor grote investeerders. Nu heb ik bewust de keuze gemaakt om voor een familiebedrijf mijn werkmotivatie en competenties in te zetten. In dit geval als boormeester. Dat bevalt heel goed!’

Vraag 02

Nieuwe talenten zijn iedere dinsdag van 9.00 – 11.00 uur welkom bij Pol. ‘Ik weet nog goed dat Marcel op zijn fiets door de stromende regen naar ons toekwam. Daarmee liet hij zien dat hij serieus de moeite nam om met ons in gesprek te gaan en gaf hij gelijk een stuk van zijn motivatie prijs om bij ons te komen werken’, vertelt Tanya Kooistra , medewerker personeelszaken bij Pol Infratechniek. ‘Met Open Hiring geven we nieuwe talenten een kans en rekenen ze niet alleen af op basis van een papiertje. Bij een brief of cv ontstaat al vaak een voorgevoel over iemand. Dat is niet altijd terecht’.

Vraag 03

Sem onderbrak zijn vakantie om kennis te maken met Pol Infratechniek via Open Hiring. ‘Het is heel persoonlijk. Je maakt direct kennis met het bedrijf en met de mensen die er werken. Voor mij pakte dat perfect uit. In september vorig jaar ben ik gestart. Ik krijg goede begeleiding van mijn collega's tijdens het werk en heb inmiddels mijn diploma voor minikraanmachinist gehaald.’ Én Sem kreeg een vast contract aangeboden. Met trots zette hij zijn handtekening op papier. ‘Hier ben ik echt heel blij mee en dankbaar voor’, aldus een enthousiaste Sem.

Meer weten over Open Hiring?

Bekijk wat Open Hiring voor jou kan betekenen als werkzoekende.

Lees andere verhalen