HomeLogo
Verhalen

Werkgevers

‘Het voordeel van Open Hiring is dat we een goed beeld krijgen van mensen'

Pol Infratechniek zoekt wekelijks nieuwe talenten voor allerlei functies. Daarom organiseert Pol Infratechniek elke dinsdag van 9.00 uur tot 11.00 uur een vast Open Hiring moment. De mensen die zij zoeken vinden het over het algemeen prettig om gelijk met ze in contact te komen.

Vraag 01

‘UWV heeft ons enthousiast gemaakt om via Open Hiring nieuwe talenten voor ons bedrijf te vinden’, vertelt Tanya Kooistra, medewerker personeelszaken bij Pol Infratechniek. ‘We zijn blijvend op zoek naar nieuwe collega’s. Het leggen van kabels voor de energietransitie, het aansluiten van elektrische laadpalen en/of vervangen van gasleidingen leveren bijvoorbeeld veel werk op. Gemiddeld voeren we twee tot vijf sollicitatiegesprekken per week’, vult Sjors Pol aan. Als derde generatie Pol is hij blij met Open Hiring om nieuwe collega’s te vinden.

Vraag 02

‘We zoeken nieuwe talenten voor allerlei functies. Van kraanmachinist tot projectleider en van boormeester tot kabelwerker. Open Hiring is laagdrempelig. De mensen die wij zoeken vinden het over het algemeen prettig om gelijk met ons in contact te komen. Als wij potentie zien in mensen, dan nemen we ze aan.’ Die potentie zag Pol ook in nieuwe collega Sem. Hij onderbrak zijn vakantie om kennis te maken. Sem heeft inmiddels een opleiding gehad en een vast contract gekregen.

Vraag 03

Pol deelt de Open Hiring ochtenden actief via internet, UWV en Fryslân Werkt! Tanya: ‘Het voordeel van Open Hiring is dat we een goed beeld krijgen van mensen. Ik weet nog goed dat een van mijn nieuwe collega’s op zijn fiets door de stromende regen naar ons toekwam.

Meer weten over Open Hiring?

Ontdek wat Open Hiring voor jouw bedrijf kan betekenen en hoe jij als werkgever mensen een kans kan geven.

Lees andere verhalen